reciklaza tonera                                                           reciklaza tonera  reciklaza tonera  reciklaza tonera reciklaza tonera
reciklaza tonera reciklaza tonera  
reciklaza tonera reciklaza tonera
     
  laserski toneri  
  ink-jet toneri  
  papiri  
  mediji  
  riboni  
  PC periferije  
  mastila  
  fotokopir toneri  
  reciklaža laser tonera  
  reciklaža ink-jet tonera  
     
 

Ukoliko ste ljubitelji starih brodova i modela, pogledajte sledeći sajt ... »»

 
  reciklaza tonera  
     
 

reciklaza tonera Uputstva za refilovanje

 
 

za sve one koji se odluče za samostalno refilovanje svojih istrošenih patrona ... »

 
     
 

Savet kod izbora štampača

 
 

Izbor štampača treba da bude u skladu sa vašim potrebama jer tekst, grafika i fotografija zahtevaju različite štampače ... »

 
     
     
     

 

 

 
 

Izbor štampača

 
 

Par saveta pre kupovine

 
 

Namena : Izbor štampača treba da bude u skladu sa vašim potrebama jer tekst grafika i fotografija zahtevaju različite štampače. Generalno, laserski štampači su najbolji za tekst, dok su ink jet štampači najbolji za fotografije i grafiku.
Kvalitet ispisa : Kriterijum koji bi trebao biti u samom vrhu prioriteta, ako ne i najbitniji .    
reciklaza toneraBoja ili ne
: Ukoliko Vam boja nije potrebna onda je monohromatski laserski štampač dobar izbor jer je brži i daje bolji kvalitet štampe teksta i linijske grafike.
Brzina : Treba imati u vidu da brzina štampača utiče na kvalitet željenog ispisa. Rad ink jet štampača u najbržem modu ne znači i najbolji kvalitet samog ispisa. Takođe, nominalna brzina štampe postiže se samo u specifičnim uslovima (tekstualni ispis sa 5% pokrivenosti), dok je u praksi stvar sasvim drugačija. Ia
ko je brzina štampača jedan od parametara koji proizvođači najviše ističu, slobodno je stavite nisko na listi prioriteta.
Cena : Pri kupovini budžet uvek proširite koliko je god moguće, jer se dodatno ulaganje vrlo brzo povrati.
Cena po jedinici otiska :reciklaza tonera proverite pre kupovine štampača kolika je cena potrošnog materijala ( tonere i papira koji koristi ),pa je podelite sa nominalnim tiražom. Po pravilu skuplji modeli imaju povoljniji odnos cene po jedinici otiska.
Dostupnost nabavke potrošnog materijala : Egzotičniji modeli printera po pravilu su slabije "pokriveni" sa potrošnim materijalom, dok se za najzastupljenije modele po pravilu kod svih ozbiljnijih dobavljača u svakom trenutku može nabaviti željeni kertridž.
Povezivanje : Proverite veze. Ako ste vlasnik računara koji nema USB port, proverite da li Vaš budući štampač ima parelelni port.
Obim štampe : U specifikaciji štampača postoji predviđeni mesečni obim štampe. Ukoliko Vaš predviđeni tiraž  prevazilazi onaj iz specifikacije, obavezno neka Vaš izbor padne na neki robustniji model iz više cenovne klase.

 
     
 
   :: home :: kontakt :: o nama Navigator Team  2005