reciklaza tonera                                                           reciklaza tonera  reciklaza tonera  reciklaza tonera reciklaza tonera
reciklaza tonera reciklaza tonera  
reciklaza tonera reciklaza tonera
     
  laserski toneri  
  ink-jet toneri  
  papiri  
  mediji  
  riboni  
  PC periferije  
  mastila  
  fotokopir toneri  
  reciklaža laser tonera  
  reciklaža ink-jet tonera  
     
 

Ukoliko ste ljubitelji starih brodova i modela, pogledajte sledeći sajt ... »»

 
  reciklaza tonera  
     
  Princip rada laserskih tonera  
 

Princip rada laserskih štampača identičan je radu običnih fotokopir uređaja. Strana koja se štampa šalje se u internu memoriju štampača ... »

 
     
 

Originalni laser toneri

 
 

Kompletan izbor laser tonera Samsung, Lexmark, Canon, Oki, Brother ... »

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Laserski toneri

 
 

                  Kompletan izbor originalnog hp potrošnog materijala
      reciklaza toneraToner kasete predstavljaju jedinice koje osim što imaju spremište za toner, u sebi imaju integrisane i ostale delove poput, magnetnog valjka i njegovog čistača, skup zupčanika za pokretanje obrtnih delova, korone, fotoosteljivog valjka, kućište i ostale manje bitne delove. Kod Kolor laser tonera boje su odvojene u četiri odvojene kasete, a uz njih kao potrošni materijal ide i transfer kit, bubanj jedinica i fuser kit.
      Tonere možemo podeliti na : originalne, kompatibilne, i reciklirane.
    
reciklaza toneraOriginalne proizvodi ista firma koja pravi i sam štampač. Po pravilu daju vrhunski otisak, ali ih odlikuje i najveća cena po jedinici otiska. Zanimljivo je da je od skora Lexmark uposlio deo svojih kapaciteta za izradu tonera  za HP laserske štampače koji su najzastupljeniji na svetskom tržištu. I ove tonere iz serije Linea možemo uvstiti u ovu grupu iako ne pripadaju istoj po definiciji. Poenta je da su u njima svi delovi, osim možda plastike, ugrađeni fabrički novi i da se rade po najvišim standardima i tehnologiji.
      Kompatibilni toneri 
predstavlaju proizvode alternativnih proizvođača koji se reciklaza toneraodlikuju nižom prodajnom cenom, kvalitetom koji varira u širokom opsegu, kao i ugrađenim delovima koji su kod nekih proizvođača novi, kod nekih reparirani , a neki kombunuju i obe vste rešenja. Predstavljaju među rešenje između originalnih i recikliranih tonera.
      Reciklirani
toneri su istrošenireciklaza tonera originalni ili kompatibilni toneri koji su ponovo napunjeni toner prahom i manje ili više servisirani. Kvalitet ovih tonera varira u zavisnosti od vste praha kojim se pune, veštinom onoga koji toner reciklira, odn. primenjenom tehnologijom punjenja, kao i servisa pratećih delova samog tonera.
 

 
 

Originalni hp laser toneri

   
  reciklaza tonera Zašto koristiti originalne hp laser tonere ... »  
 

Reciklaža laserskih tonera

 
 

Vašeg HP, Canon, Samsung i Lexmark  laser štampača po povoljnim reciklaza toneracenama i po proverenoj tehnologiji dopune. Osim dopune rezervoara toner jedinice visokokvalitetnim toner prahom vrši se i kompletan servis ispražnjene kasete ... »

 
     
 
   :: home :: kontakt :: o nama Navigator Team  2005