reciklaza tonera                                                           reciklaza tonera  reciklaza tonera  reciklaza tonera reciklaza tonera
reciklaza tonera reciklaza tonera  
reciklaza tonera reciklaza tonera
     
  laserski toneri  
  ink-jet toneri  
  papiri  
  mediji  
  riboni  
  PC periferije  
  mastila  
  fotokopir toneri  
  reciklaža laser tonera  
  reciklaža ink-jet tonera  
     
 

Ukoliko ste ljubitelji starih brodova i modela, pogledajte sledeći sajt ... »»

 
  reciklaza tonera  
     
 

reciklaza tonera Uputstva za refilovanje

 
 

za sve one koji se odluče za samostalno refilovanje svojih istrošenih patrona ... »

 
     
 

Reciklaža laser - za i protiv

 
 

Ako imate predrasude prema reciklaži laser tonera, pročitajte par korisnih

 

 

 

 
 

Laser toneri

 
 

Reciklaža laserskih tonera - za i protiv

 
 

Pozitivni aspekti

 
 

Ušteda naravno. Reciklažom se može oboriti cena reciklaza toneraštampe po jedinici otiska i do 4 puta, što ako uzmemo u obzir prodajnu cenu novog, originalnog tonera nije zanemarljiva stavka.Kod najjeftinijih, komercijalnih modela, cena novog tonera često iznosi 40-45% cene samog štampača pa o ekonomskoj logici reciklaže ne treba trošiti suviše reči.
     Druga prednost kod reciklaže je mogućnost ostvarivanja većeg tiraža od nominalnog, jer je rezervoar toner kasete moguće napuniti do maksimalnog kapaciteta, ali to naravno zavisi od onoga kome ste poverili dopunu vašeg istrošenog tonera. Kod nas je praksa da se toner puni do punog kapaciteta bez obzira na fabričku specifikaciju originala.
     S obzirom da nisu retke situacije da toner za Vaš štampač nije moguće nabaviti nigde kod dobavljača usled trenutne nestašice, a imate neodložnu potrebu za štampom, reciklaža često ostaje i jedino rešenje. Sve što je potrebno je da donesete Vaš istrošeni toner kod nas.
      Garancija koju mi dajemo za toner koji je recikliran kod nas po pravilu se ne podrazumeva za potrošni materijal, a samim tim i za original laser tonere
.

 
 

Negativni aspekti

 
 

Osim nabrajanja pozitivnih aspekata, ne bi bilo korektno ne navesti i one koji idu u prilog originalima.
Tekstualni kvalitet štampe koji podrazumeva štampu tekstualnih dokumenata, faktura i sl. što ih diskvalifikuje iz segmenta pripreme za štampu.
Pošto se vitalni delovi tonera vremenom troše, postoji mogućnost da usled teže eksploatacije dođe do vidljivog pada kvaliteta štampe. reciklaza tonera
     Kod vlasnika štampača koji su još uvek pod garancijom argument protiv reciklaže može biti taj da im prodavac neće uvažiti garanciju ukoliko koriste reciklirani ili neoriginalni toner. Bojazan da će reciklirani toner oštetiti štampač je apsurdna i to je obično argument koji "potežu" serviseri štampača, ali  to je  faktor koji može uticati na korisnike pri opredeljivanju novi toner ili reciklaža.

 
     
     
 
   :: home :: kontakt :: o nama Navigator Team  2005